Tabere cu Suflet

Scoala Atfel

Scoala Altfel

Mai multe activitati din Scoala Tabere cu Suflet »

S

coala Altfel este un program dedicat unitatilor de invatamant (scoli, gradinite, licee etc). Asociatia Tabere cu Suflet este o familie deschisa tuturor copiilor, indiferent de posibilitatile materiale sau scoala de la care provin, astfel ca din primii ani am fost onorati sa colaboram cu diferite scoli si gradinite pe mai multe programe: Scoala Altfel, Recreatia Mare, Competitii si Tabere dedicate pentru Copii.

Conform Ministerului Educatiei, programul Scoala Altfel cuprinde activitati extracurriculare si extrascolare menite sa contribuie la "dezvoltarea competentelor de învăţare si a abilitătilor socio-emotionale". Durata este de o saptamana, in timpul anului scolar, iar perioada poate fi aleasa de catre fiecare Scoala in parte.

Pentru a sprijini programul Scoala Altfel, va propunem o serie de activitati educative si sportive, in natura, de una sau mai multe zile! Si pentru ca totul sa fie si mai placut, multe dintre activitati sunt ProBono, costurile fiind sustinute prin programul Edu WeCare:)

Pentru preturile programelor si mai multe informatii despre activitati, va rugam sa va inscrieti si sa primiti Brosura Scoala Altfel.

INSCRIERE

Bike   Scoala Altfel: Programe de o zi

Ziua 1: De 3 Ura! Sa inceapa Aventura!
Aventura Parc Tura Velo: Ne vom plimba cu bicicleta pe unul din cele peste 100 de trasee de bicicleta dezvoltate in diferite locuri din tara de Asociatia Tabere cu Suflet.

Aventura Parc: Vom escalada si ne vom distra in unul din Parcurile de Aventura construite si dezvoltate impreuna cu partenerii nostri.

Loc: Cernica / Comana / Campina

 

Ziua 2: Istorie si Natura
Delta Neajlovului Urban Quest la Manastirea Comana: Vom descoperi istoria si cultura din zona Manastirii Comana, Giurgiu. Mai multe detalii

Treasure Hunt: Vom cauta Comori in Delta Neajlovului, vom descoperi si vom observa plantele endemice din Parcul Natural Comana. Mai multe detalii

Loc: Comana

Ziua 3: Plimbari si Competitii
plimbare in parc cu bicicleta Olimpiada Tabere cu Suflet: Ne vom distra si vom participa la o competitie ad hoc in curtea scolii. Vom vorbi despre importanta competitiei in viata noastra si vom afla despre cei trei piloni ai fiecarei competitii. Mai multe detalii

Tura Velo: Ne vom plimba cu bicicleta in Parc, pe un traseu amenajat in spiritul Eco. Vom afla de ce este important sa avem grija de mediul in care traim si vom vorbi despre evenimente precum Ziua Mondiala a Apei sau Ziua Pamantului.

Loc: Locatia Dvs

Ziua 4: La Munte
excursie calare Micii Calareti: Vom face o excursie de o zi calare. Copiii pot participa indiferent de nivel.

Micii Cataratori: Ne vom initia in tehnici de escalada pe stanca in zona alpina naturala, iar la final vom participa la un concurs. Pentru cei mici, vom face o drumetie si vom cauta cu busola Castelul Piticilor si vom descoperi legendele de la Sf. Ana:) Mai multe detalii

Micii Schiori: Ne vom initia sau perfectiona la Schi si Snowboard, iar la sfarsit vom participa la un concurs.
Loc: Campulung / Sinaia

Ziua 5: - Aproape de Natura
zimbri In vizita la ZIMBRARIE Vom merge la Zimbraria Neagra si vom afla mai multe despre zimbrii si insemnatatea lor in istoria neamului romanesc.

Tabara Indienilor: Exercitiu complex, prin care copiii vor descoperi mediul inconjurator intr-un mod distractiv! Vom intra in Poveste, ne vor confrunta cu diferite provocari si vom completa sarcini diverse (ridicarea unui cort, aprinderea focului, procurarea hranei etc) Mai multe detalii

Curs de Supravietuire (Tainele Naturii): Vom afla tainele padurii si ale muntelui si vom invata cum sa ne folosim de "obiectele" pe care ni le poate furniza Natura.

Atelier de Tir cu Arcul: Vom afla diferitele tehnici si materiale folosite la construirea arcurilor, apoi vom construi un arc din lemn de Corn. Vom invata regulile de siguranta in poligon, apoi vom trage cu arcul.
Loc: Sinaia / Campina / Bucsani

 

 

Climb   Scoala Altfel: Programe de mai multe zile

Pe Carari de Munte

Pe Carari de Munte Vom petrece doua zile de neuitat, pline de aventuri si de voie buna! Vom face o drumetie pe munte si vom intra in Parcul de Aventura unde vom zbura pe Tiroliana!
Seara vom participa la un concurs de Talent Show:)

Durata: 2 zile  •  Loc: Predeal sau Sinaia  •  Mai multe detalii

 

 

Aventura Curajului
Aventura Parc Timp de 6 zile ne vom testa curajul si vom avea parte de o multime de activitati care mai de care mai interesante! Vom urca pe munte si vom face Rapel si Escalada pe stanca, vom strabate Canioane ascunse, vom intra in Parcul de Aventura si ne vom da cu Tiroliana, vom merge la Piscina si vom sari de la Trambulina, dar vom invata sa facem si altfel de activitati care ne pun la incercarea curajul, cum ar fi sa prezentam si sa jucam intr-o piesa de teatru in fata celorlalti:) De asemenea, vom participa la mai multe Competitii. Seara este dedicata activitatilor recreative, vom lua parte la diferite jocuri interactive, iar in doua dintre seri vom participa la Talent Show:)
Durata: 6 zile  •  Loc: Predeal sau Sinaia  •  Mai multe detalii

 

 

 

Alte oferte pentru Scoli si Gradinite