Tabere cu Suflet

Valori

Viziune, Misiune, Valori

 

#Viziune

Viziunea Tabere cu Suflet este o Lume mai Buna, bazata pe Umanitate si Intelegere pentru cei din jur!

 

#Misiune

Menirea noastra este sa impartasim acesta Viziune, a unei Lumi mai buna si sa o construim impreuna, cu speranta ca puterea exemplului poate schimba oamenii!

 

#Valori

"Valorile sunt acele lucruri pentru care nu suntem dispusi sa facem compromisuri" Mai multe citate
Pentru noi, Valorile sunt niste nestemate ce stralucesc asemenea unor stele in noapte, calauzindu-ne si aratandu-ne calea. Iar diadema de Valori Tabere cu Suflet cuprinde nu mai putin de sapte astfel de Pietre pretioase 💎

Humanitas super omnia [Umanitatea inainte de toate. - Din lat.] Mai multe citate
[UMANITÁTE s. f., Sentiment de bunăvoință, compasiune pentru nenorocirile altuia, bunătate, omenie, umanitarism. – Din lat. humanitas, -atis, fr. humanité.]
Umanitatea inseamna in primul rand sa ne gandim, cu bunatate, la ceilalti.
Programele WeCare, prin care sprijinim pe cei aflati in nevoie, s-au nascut tocmai din acest crez. Initial ne-am propus sa ajutam copiii fara posibilitati materiale sa poata veni in tabere, apoi programele s-au diversificat, astfel ca acum sunt sprijiniti si adultii, persoanele cu handicap sau varstnicii. Numele WeCare [Noua ne pasa, din lb eng.] nu a fost ales intamplator, caci ne gandim la ceilalti si ne pasa.

Mai multe detalii


O alta Valoare este Integritatea, in sensul de Onestitate.
[INTEGRITÁTE s. f. 1. Însușirea de a fi integru; cinste, probitate, onestitate; incoruptibilitate. – Din fr. intégrité.]
Odata, la un Weekend Activ pe 2 roti la Comana, am ajuns la o raspantie cu doua variante de intoarcere, una mai lunga si alta mai scurta. Dupa ce sunt prezentate optiunile, o mamica ce isi dorea varianta lunga, ne face semn sa pacalim copilul, care era obosit si vroia sa ajunga mai repede la masina, astfel incat sa aleaga totusi traseul lung. Cazand in plasa, am spus un mic neadevar, insa copilul isi da seama imediat cum stau lucrurile!
Am ales Calea Adevarului deoarece solutia nu este sa mintim si pana si copiii isi dau seama cand rostim ne-adevaruri:) Caci "Calea Adevarului este, pana la urma, cea mai scurta!"

Mai multe detalii


Unul din principalele obiective ale competitiilor organizate de Asociatia Tabere cu Suflet, care strang anual sute si chiar mii de concurenti de toate varstele, adulti sau copii, a fost Satisfactia 100%. Urmand aceeasi cale si in Tabere, ne aplecam cu multa dragoste si dedicare asupra Copiilor. Caci "Succesul nu se masoara in sume de bani, faima sau putere, ci in stralucirea din ochii Copiilor." Mai multe citate
Trebuie facuta totusi mentiunea ca taberele sunt destinate in primul rand Copiilor, adultii fiind primiti doar in cazurile speciale.

Mai multe detalii


"Miza Educatiei este Umanitatea!" Mai multe citate
Educatia trebuie sa se bazeze pe Umanitate si pe Respect. De aceea, inainte de a invata copiii sa schieze, sa calareasca sau sa vorbeasca limbi straine, trebuie sa ii invatam, si sa invatam noi, sa fim Oameni.
Odata, un parinte ne-a intrebat cum ar putea copilul lui sa lucreze cu noi, ca instructor de schi. Ne-am bucurat caci era un copil solar, care ne era foarte drag copilul. Il stiam de mult caqci venea de la 6 ani in Tabere cu Suflet, iar acum tocmai implinise 16 ani! I-am spus ca il primim cu drag, insa unele tabere sunt in afara vacantei si ca nu il incurajam sa lipseasca de la scoala. "Apreciez la greu ce ii invatati voi acolo, e mai important decat scoala" ne-a spus parintele, coplesindu-ne cu increderea sa si dandu-ne putere sa mergem mai departe! Asa a aparut programul WeCare Aripi pentru Viitor

Mai multe detalii


Tabara este un grup si, la fel ca orice grup, functioneaza in deplina armonie daca membrii sai impartasesc aceleasi Valori si au incredere unii in altii. Asa cum parintii au nevoie de incredere pentru a-si putea lasa copilul in tabara, si noi avem nevoie de increderea lor, pentru a putea oferi o experienta placuta si utila copiilor! De aceea oferim Incredere si Seriozitate, si speram sa primim in schimb acelasi lucru. Este o Punte a Increderii, iar pentru construirea ei am creat un program dedicat.

Mai multe detalii


Cineva ne-a intrebat cum de avem curajul sa lucram cu copii si sa facem tot felul de activitati extreme: sa ne cataram, sa urcam pe munti, sa facem scufundari, sa mergem pe Via Ferrata, etc. Raspunsul este simplu: aprecierea corecta a circumstantelor si a riscului. In plus, modul in care interactionam cu copiii, aplecandu-ne asupra lor si tratandu-i de la egal la egal, ne permite sa le insuflam incredere si respect, ajutandu-i sa dobandeasca un comportament responsabil. In acest fel putem sa transmitem regulile si avem certitudinea ca vor fi respectate!
Nu in ultimul rand, ne bazam pe experienta de peste 20 de ani a instructorilor nostri certificati de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, precum si de diferite organizatii internationale de prestigiu cum ar fi Asociatia Austriaca de Alpinism (ÖAV) sau Asociatia Internationala a Instructorilor de Schi (ISIA).

Mai multe detalii


Programele noastre, fie ca este vorba de Tabere, Competitii, Weekenduri Active sau alte Activitati, au la baza respectul pentru resurse si implicit pentru mama natura. Ne place Natura, de aceea cam toate activitatile noastre se desfasoara Outdoor. Unul din lucrurile pe care le spunem copiilor este ca "in lume sunt milioane de oameni care sufera din lipsa de apa sau de mancare. Din respect pentru ei, este nevoie sa avem grija de resurse."
Odata, la un joc in care copiii trebuiau sa lege diferite firme de cate un personaj din filme, pentru Tabere cu Suflet l-au ales, nu intamplator, pe Groot - omul copac! Iar Conceptul Verde se regaseste si in culoarea site-ului, in varianta initiala.

Mai multe detalii