Tabere cu Suflet

Stupa, Tibet

Psihologie si Spiritualitate

Inscriere WeCare

 

D

ezvoltarea psihomotorie normala a Copiilor si Adultilor este unul dintre obiectivele principale ale Asociatiei Tabere cu Suflet, conform Statului (link)
Daca dezvoltarea fizica este acoperita prin organizarea unei game largi de Activitati in aer liber, in ce priveste zona psihologica au fost implementate mai multe activitati ce au ca scop dezvoltarea senzoriala, intelectuala, afectiva si sociala.
In paralel cu aceste activitati, impreuna cu partenerii nostri am creat mai multe proiecte WeCare de consiliere psihologica si / sau cautare a echilibrului interior:

 • Consiliere suportiva
  Aceasta terapie ajuta Copilul sa se simta mai sigur, mai acceptat, incurajat. Terapia suportiva urmareste o intarire a mecanismului de aparare, favorizarea descarcarii nervoase si eliminarea anxietatii.
  Durata: 1 h
 • Consiliere psiho-educationala
  Consilierea copiilor, tinerilor in situatii de: criza familiala, absenteism, abandon scolar, fuga de la scoala, esec scolar, inadaptare scolara, diverse tulburari de comportament.
  Motivatia invatarii.
  Durata: 50 min
 • Consiliere informationala
  Oferirea de informatii pe domenii / teme specifice in vederea clarificarii unor aspecte importante.
  Durata: 50 min
 • Consiliere vocationala
  Dezvoltarea capacitatii de planificare a carierei.
  Test de identificare a punctelor forte, discutii clarificatoare asupra valorilor, obiectivelor reale si a nevoilor personale.
  Durata: 1 h
 • Dezvoltare personala
  Consiliere pentru dezvoltarea personala
  Formarea de abilitati si atitudini care sa permita o functionare personala si sociala, flexibila si eficienta, in scopul atingerii starii de bine.
  Durata: 1 h
 • Consiliere educationala
  Consiliere psihoeducationale pentru sanatatea psihoemotionala, fizica si sociala a copiilor si adolescentilor.
  Durata: 50 min
 • Psihologie educationala
  Consiliere educationala - sprijin si indrumare, pentru invatarea unor deprinderi, abilitati si competente prin care Copilul sa faca fata cu succes solicitarilor vietii, sa se dezvolte optim.
  Durata: 1 h

Mai multe detalii


Asociația Geofilosofica de Studii Antropologice și Culturale (AGEAC) este o instituție umanistică, filosofică și antropologică a cărei rațiune de a fi este aceea de a investiga valorile culturale încorporate în tradițiile, folclorul, mitologia, filosofia, arta, obiceiurile și credințele tuturor popoarelor din antichitate, cu scopul de a extrage din ele principiile și valorile care îi permit omului modern să trăiască într-un mod mai conștient și mai inteligent.

"Gnoza este o invatatura cosmica ce aspira sa readuca in interiorul fiecaruia dintre noi capacitatea de a trai constient si inteligent" – Samael Aun Weor

Mai multe detalii


Xing Shen Zhuang este o metodă chinezească tradiţională de cultivare a sănătăţii care s-a dezvoltat în contextul practicilor taoiste. Această metodă îşi propune reunificarea conştiinţei, a sufletului (Shen), cu corpul fizic (Xing).
Reformulând am putea spune că această practică reface „legăturile” profunde şi invizibile al sufletului şi minţii cu corpul fizic, prin îmbunătăţirea stării de sănătate a acestuia, acţionând în principal asupra coloanei vertebrale.
Practica are trei etape fundamentale:

 • armonizarea corpului fizic – Tiao Shen;
 • armonizarea şi echilibrarea respiraţiei – Tiao Xi;
 • armonizarea şi echilibrarea ansamblului minte-inimă – Tiao Xin.

"Meditatia este cea mai directa cale de cunoastere a sinelui si a universului"

Mai multe detalii


"Mens sana in corpore sano!" - Decimus Iunius Iuvenalis Mai multe citate