Tabere cu Suflet

Scoala

Literatura si Lb. Romana

Scoala Tabere Cu Suflet "Limba este intaiul mare poem al unui popor" - Lucian Blaga

1. Micii Poeti

Poezia modeleaza copiii, atingandu-le afectivitatea si producand multă plăcere prin rimă şi muzicalitate. O singură strofă bine construită poate transmite mai multe cunoştinţe decât o întreagă activitate şi poate modela mai mult decât orice sfat sau concluzie moralizatoare prin impresiile şi emoţiile puternice pe care le generează.
De aceea am strans mai multe Poezii din Tabere cu Suflet:)

 

2. Compunere

Povestile - fie ca sunt create sau doar citite - joaca un rol esential atat in educatia, cat si in dezvoltarea copiilor. Reprezinta un stimul pentru creativitate, ajuta la dezvoltarea morala si ii invata pe copii sa capete incredere in propriile forte, dar si sa patrunda intr-un univers plin de mistere si distractii.
In Tabere cu Suflet avem o tolba intreaga de Povesti, create de Spiridusul cel Magic:) Pentru a va ajuta sa intrati in acest univers fantastic, am creat mai multe inceputuri care va asteapta sa le continuati!
Citeste Povestea Calugarului care batea Busteanul sau inceputul altei Povesti din Tabere cu Suflet, apoi continua sa povestesti ...

 

3. Sa invatam sa scriem

Pentru a deveni mari poeti sau scriitori, trebuie sa incepem cu inceputul:)
Primul pas este sa invatam sa scriem Literele si Cifrele! Iata o tema pentru cei mai mici:
Luati o foaie de hartie tip 2. Indrumati copilul sa inceapa cu litera A, pe care o va copia incepand din punctul unde este figurat creionul, in sensul si in ordinea indicata in fig.1. Este recomandat sa faca un rand, pentru a nu isi pierde interesul. Apoi va trece la litera B, pe care o va copia pe randul urmator.
Tineti cont ca cei mici obosesc foarte repede, asa ca incepeti cu o litera pe zi. Puteti alterna cu cifre (fig.2), pe care copilul le deprinde, in general, mai usor.

Literele de la A la O
View Fig.1 Literele de la A la O
Cifrele
View Fig.2 Cifrele